Get Adobe Flash player
Goede doelen kerstkaarten banner

Fouten in de database voorkomen

Nog maar vier weken en dan is het weer kerst. Dat betekend een hele fijne tijd met gezin, familie en vrienden. Het is de tijd van het jaar waar iedereen naar uit kijkt. Het is ook de tijd van kerstkaarten versturen. Niet alleen persoonlijk, maar ook zakelijk.

Het klinkt vrij logisch dat er geen fouten mogen staan qua aanhef op een zakelijke kerstkaart. Toch komt het nog te vaak voor dat er kleine schoonheidsfoutjes in het klantenbestand voorkomen. Volgens Cendris (een communicatie expert bedrijf) is de oorzaak hiervan dat investeringen in de database vaak worden gezien als sluitpost van de begroting. Hoe is dit te voorkomen? Cendris geeft 7 tips. Wij hebben er een paar voor je uitgelicht. Voor het complete overzicht klik hier.

Tip 1.   Maak één persoon of afdeling (eind) verantwoordelijk voor de datakwaliteit. Zo voorkom je dubbele invoering, of verwarring over het systeem.

Tip 2.   Zorg voor een duidelijke handleiding. Deze handleiding is inclusief afspraken waarop voornamen, tussenvoegsel, bedrijfsgegevens et cetera worden vastgelegd. Daarnaast is het belangrijk om data entry software aan te schaffen die foute invoer voorkomt.

Tip 3.   Zet een plan op voor periodieke updates van de database. Het is belangrijk om de database proactief te onderhouden. Dit voorkomt irritaties, fouten, post retourneren en pijnlijke situaties.

Tip 4.   Een bedrijf kan niet altijd voorkomen dat een kaart naar het verkeerde adres gaat. Houdt dan ook rekening met een paar procent post retourneren en verwerk deze nieuwe informatie direct in uw database zodat u foutieve adressen bij een volgende versturing voorkomt.

Is de database geheel in orde? Dan kunnen er met een gerust hart kaarten worden verstuurd. Voor zakelijke kerstkaarten met een meerwaarde is men bij Goededoelenkaartje aan het goede adres. Hier gaat van elke kerstkaart 0,50 eurocent naar een uitgekozen goede doel. Mocht de keuze voor een goed doel lastig zijn dan geeft dat niet. Het is ook mogelijk om alle goede doelen tegelijk te steunen. 


Geef een reactie