Get Adobe Flash player
Goede doelen kerstkaarten banner

alles over wenskaarten

Heb jij al je kerstkaarten op de post gedaan? Je hebt nog een week tot kerst er is. Dus wees er snel bij en maak jouw identieke (zakelijke) kerstkaart op Goededoelenkaartje.nl Hiermee steun je meteen een goed doel. Wat is nou een betere manier om 2013 af te sluiten?

We gaan weer bijna de feestdagen tegemoet en het nieuwe jaar in. Vanzelfsprekend sturen wij dan een wenskaart. Zoals het woord al zegt sturen wij een kaart met een wens voor het nieuwe jaar erin. Maar waar komt deze traditie eigenlijk vandaan? En hoe heeft de wenskaart zich de afgelopen jaren ontwikkelt? Omdat de kaarten straks weer op onze mat zullen liggen en we zelf ook gaan versturen, is het misschien wel leuk om de volgende dingen te weten..

Wist jij dat:

Het idee van een wenskaart oorspronkelijk uit China komt? Van oorsprong ruilde ze in het oude China spullen om het  nieuwe jaar te vieren.

In 2005 ons land op de derde plaats stond  met het meest aantal verstuurde wenskaarten per bewoner? Met een totaal van 450 miljoen.

Vroeger iedere kaart handmatig werd bezorgd? Hierdoor was het tot halverwege de 19e eeuw een luxe-product.

Het online bestellen van kaarten pas sinds 2004 mogelijk is? Deze kaarten worden online gemaakt en uitgekozen, maar wel als ‘echte’ fysieke kaart verstuurd.

Er in 2002 de Stichting Wenskaart Nederland is opgericht? Zij hebben als doel dat de mensen meer persoonlijk contact krijgen door het versturen van wenskaarten.

Wil jij ook je collega’s persoonlijk benaderen en goed van start gaan in het nieuwe jaar? Verstuur dan vandaag nog een kerstkaart of wenskaart op Goededoelenkaartje.nl

 


Geef een reactie